הכנת רכז רימונים ביתי בקלות
אומרים כי לרימון יש 613 גרעינים כמניין תרי"ג המצוות ביהדות.
בשנים האחרונות התגלה שבמשקה מיץ רימונים מעבר לטעם המיץ עשיר בויטמין סי וברזל וגם מהווה מקור טבעי ועשיר באנטיאוקסידנטים. ולכן כדאי להכין מהרימון רכז רימונים. (פרסיים קוראים לו "רוב-אנאר", הקווקזים "נשראב" והישראלים פשוט קוראים לו רכז רימונים).
צריכה קבועה של רימונים מעלה את רמת ההמוגלובין בדם, וכן מסייעת במניעת מחלות לב, טרשת עורקים, התקפי לב וסרטן שכן הרימון נוגד חימצון. רכז רימונים הוא גם בריא, וגם טעים. הוא משתלב נהדר באין-ספור דרכים במטבח, כגון ירקות מבושלים וגם ממולאים, מאכלים אסייתים מוקפצים ואפילו על בשר בהכנה במנגל. אפשר להוסיף אותו לסלטים, בורגול, אורז או קציצות, והוא יכול לשמש כבסיס למרינדות ועוגות. כמובן שתמיד אפשר להכין ממנו פשוט מיץ, עם הרבה מים.
הוראות הכנה?
לוקחים רימונים וחוצים לחצי עם אופינל סכין חלקה 112 סוחטים מיץ מכ-3 ק"ג רימונים אדומים וחמצמצים לתוך סיר רחב.
מבשלים ללא מכסה על אש גדולה עד לרתיחה, ומנמיכים את האש.
מצמצמים את הנוזל במשך 8-10 שעות עד שמתקבל מעין סירופ סמיך.
חשוב להשגיח באופן קבוע על הסיר ולשים לב שהנוזל אינו "גולש" ולבחוש מדי פעם.
לסיום מחכים שהנוזל יתקרר ומעבירים לצנצנת או בקבוק מעוקר.
אפשר לשמור אותו במקרר, אך לא חובה. מאחר והוא אינו מכיל כימיקלים או חומרים אחרים שאינם רימון, הרכז יכול להחזיק גם 10 שנים.
למי שרוצה לשמור מיץ רימון לאורך זמן, יש להכניס את הנוזל הסחוט לבקבוק מעוקר, ומיד למקפיא.
אחרי הפשרת הבקבוק מומלץ לשתות לרוויה באותו יום לניצול מקסימלי של הויטמינים.
השאלה הנשאלת מה עדיף - מיץ רימון או רכז רימונים ? מחקר שבוצע ע"י ד"ר ואסים רוק, מומחה לרפואה פנימית במחלקה פנימית ג' במרכז רפואי העמק בהנחיית פרופ' אבירם מהטכניון מצא כי למיץ הרימונים יש תכונות של נוגדי חמצון בדומה לתכונות הקיימות ביין. במחקר השתתפו 100 גברים ונשים חולי סכרת אשר חולקו ל- 3 קבוצות. לקבוצה אחת ניתנה קפסולה המכילה רכז של מיץ הרימון וקבוצה שניה קיבלה קפסולה המכילה את מיץ רימון. תוצאות המחקר הראו כי בשתי הקבוצות חלה עלייה בנוגדי החמצון בגוף, וכי אין הבדלים בין מיץ הרימון הטרי לרכז הרימונים. ציפי שמעיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי העמק, מסבירה כי שתיית שתי כוסות מיץ רימונים (400 מ"ל) ביום תורמת למניעת מחלות דם ולב, מעכבת טרשת עורקים ומפחיתה את הסיכון לפתח סתימת עורקים. כדי לנצל את כל התכונות הטובות של הפרי מומלץ לסחוט את הרימון עם הגרגירים כשהם עדיין בתוך התרמיל, משום שהקליפה הצהובה מכילה חומרים המהווים מקור טוב לנוגדי חמצון.
ברכז מיץ רימונים מוכן, מערבבים מנה 1 של רכז רימונים עם 5 מנות מים, סודה או מיץ.אחרי פתיחת הבקבוק כדאי לשמור במקרר עד 45 ימים לאחר הפתיחה.
Comments